Project Leermens van MINT Architecten in het Architectuur in Nederland jaarboek 2019-2020

Pleased to meet you:
Launch Jaarboek Architectuur

Architectuur in Nederland is al ruim 30 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. De jaarboek-presentatie vindt dit jaar plaats in Rotterdam en wordt voor het eerst georganiseerd in samenwerking met AIR. 

 

Het Jaarboek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De driekoppige redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden. Deze keer is het overkoepelende thema Pleased to meet you. Dit duidt op de open en betrokken houding die de redactie zocht, maar niet altijd aantrof in de bezochte projecten. Tegelijk is het een uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan, om anderen te horen en te kennen, en architectuur te bezien als een gezamenlijke onderneming. 

 

Wat zijn – in een tijd waarin de maatschappij wordt verzocht de eigen bewegingsruimte in te perken – nieuwe vormen van samenleven? Is de architect veerkrachtig genoeg om antwoorden te geven op de nieuwe uitdagingen? Hierover en nog veel meer praten we tijdens deze lancering met de redactie, architecten en sprekers.