Heropening OBA Olympisch Kwartier

 

OBA Olympisch Kwartier is sinds 18 augustus weer open voor publiek. Dat vieren we graag samen met de buurt op zaterdag 4 september. De vestiging is dan open van 11.00 tot 17.00 uur en biedt diverse activiteiten voor jong en oud.

Wij nodigen je van harte uit voor het officiële openingsmoment ’s middags tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Samen met Sebastiaan Capel, stadsdeelvoorzitter Zuid zal OBA-directeur Martin Berendse OBA Olympisch Kwartier op feestelijke wijze heropenen.

Het programma van zaterdag 4 september:
15.00 – 15.30 uur: inloop en ontvangst op OBA Olympisch Kwartier
15.30 uur: welkom door OBA-directeur Martin Berendse en gesprek met stadsdeelvoorzitter Zuid Sebastiaan Capel
tot 17.00 uur: ontmoeting, bezichtiging OBA Olympisch Kwartier

Over OBA Olympisch Kwartier
OBA Olympisch Kwartier is één van 8 kleinere OBA-vestigingen, die vorig jaar met sluiting werd bedreigd vanwege de gemeentelijke bezuiningen van 1,5 miljoen euro. Dankzij de steun van betrokken Amsterdammers is deze bezuiniging voorlopig tot 2025 uitgesteld. Op zaterdag 4 september gaat directeur Martin Berendse in gesprek met de stadsdeelvoorzitter over het belang van de OBA in de buurt.

OBA Olympisch Kwartier is in de afgelopen maanden verbouwd en heringericht. Door de verbouwing is het mogelijk geworden om op de huidige locatie aan de Laan der Hesperiden te blijven. De vestiging is efficiënter ingericht en biedt de bezoekers volop studie-, werk- en leesplekken. Ook is het mogelijk om bijeenkomsten en presentaties te organiseren.