Woningen Bergkwartier Zeewolde

Functie:

Wonen

Locatie:

Zeewolde

Opdrachtgever:

de Realisatie projecten

Programma:

22 grondgebonden woningen

Fase:

in verkoop

In het Bergkwartier in Zeewolde werkt Mint aan de realisatie van 22 Grondgebonden woningen in verschillende variaties en groottes.

situatie

Het ontwerp is afgestemd op de 3 verschillende beeldkwaliteitsplannen die op de locatie van toepassing zijn, maar is tegelijkertijd ontworpen als een geheel. Dit zorgt voor een gevarieerd en speels ontwerp met een overstijgende onderlinge samenhang.

schakelen van beeldkwaliteitsplannen

De verschillende groepen woningen hebben allemaal een eigen karakter. Door het gebruik van metselwerkpatronen en verspringende raamopeningen krijgt het plan zowel speelse als klassieke elementen, afgestemd op de omgeving. 

Elke zone een eigen karakter

Zo heeft het plan aan de zijde van de centrale groenzone speelse twee-onder-een-kap woningen die door middel van verspringende erkers en lichte steenkleuren een modern en zomers karakter krijgen. 

Ruime moderne groenwoningen

Verderop in de straat zijn verschillende starterswoningen te vinden. Deze woningen kennen een grote diversiteit aan kleuren en verspringen ten opzichte van elkaar, dat zorgt voor een gevarieerd en speels karakter. 

Speelse starterswoningen

Aan de andere zijde zijn de woningen klassieker en worden gevelopeningen en metselwerkpatronen herhaald. Deze twee-onder-een-kap woningen en starterswoningen vormen samen één geheel langs de toegangsweg naar deze nieuwe wijk. 

Klassieke twee onder een kap woningen

Gerelateerde projecten

Poort van Coevorden

Coevorden

Uitbouw Woonhuis

Haren

Transformatie Detakerk tot woningen

Enschede

Haverstraatpassage 88-90

Enschede