Transformatie Koepelkerk

Functie:

Wonen en werken

Locatie:

Bakkerweg 3, Onnen

Opdrachtgever:

Familie Maas

Oppervlakte:

380 m2

Oplevering:

2015

Fotografie:

Ronald Zijlstra

Op duurzame wijze en met respect voor de historie heeft ons eigen pand, het voormalige kerkje in Onnen, een nieuwe invulling gekregen. De buitenzijde is volledig gerestaureerd en gerenoveerd met respect voor de monumentale waarde van het pand. Binnen is een modern en comfortabel woonhuis met kantoorruimte gerealiseerd.

Wonen in een kerkgebouw

In de voormalige kerkzaal is een volume geplaatst met daarin alle woonfuncties. Dit volume deelt de voormalige kerkzaal op in een woongedeelte en een kantoorgedeelte. Dit pand is ons visitekaartje. We zijn er trots op dat we nu aan de hand van ons eigen pand kunnen laten zien hoe we een transformatie opgave aanpakken.

Werken en wonen in één

Door houtskeletbouw-wanden tegen de bestaande kerkmuren te plaatsen is een goed geïsoleerd pand ontstaan. Voorzetramen aan de binnenzijde zorgen ervoor dat alle glas in lood kerkramen behouden konden blijven.

Uitstraling zit in details

Lange zichtlijnen en veel daglicht staan centraal in al onze ontwerpen, dit zie je ook terug in ons eigen pand. 12 dakramen zorgen voor een zee aan daglicht. Zowel in de woonkamer als in het kantoor ervaar je nog de volledige hoogte van de voormalige kerkzaal.

Open en licht

Gerelateerde projecten

Woningen Bergkwartier Zeewolde

Zeewolde

Transformatie Technische School

Groningen

Bibliotheek duivendrecht

Duivendrecht

Transformatie OBA van der Pek

Amsterdam