Duurzame transformatie woonhuis Niewolda

Functie:

Wonen

Locatie:

Nieuwolda

Opdrachtgever:

particulier

Oplevering:

2020

Fotografie:

Harry Cock

Het voorhuis van deze voormalige herenboerderij in Niewolda had een verouderde indeling en voldeed niet meer op het gebied van wooncomfort en duurzaamheid. MINT is daarom door de bewoners van dit prachtige pand gevraagd om te helpen met een totale transformatie en verduurzaming van de woning.

 

De woning aan het water

De verduurzaming van de woning gaf ook kansen om de indeling van de woning te wijzigen. Met doorzichten in de woning en slim gebruik van de raampartijen voelt de woning groter en vloeien de ruimtes in elkaar over.

Doorbraken in de woning zorgen voor lange zichtlijnen

Daarnaast was een van de aandachtspunten de relatie van de woning met tuin. In boerenwoningen is de link tussen tuin en interieur van oudsher vrijwel niet aanwezig, vandaar dat er in de woning een grote pui met openslaande deuren is toegevoegd. Een veranda functioneert hier als link tussen de woning en de tuin. 

 

Veranda als link met de tuin

In de woning zijn alle oude details behouden. Er is wel een nieuwe betonvloer met een hoge isolatiewaarde toegevoegd. Daarnaast zijn alle wanden geisoleerd. Dit geeft een woning met een prettig wooncomfort en behoud het historische karakter!

Combinatie van nieuwe en oude materialen

Gerelateerde projecten

Bibliotheek duivendrecht

Duivendrecht

Kantoren Bakker groep

Coevorden

Dorpshuis Duivendrecht

Duivendrecht

Volksuniversiteit Amsterdam

Amsterdam