Duurzame Transformatie Woonboerderij

Functie:

Wonen

Locatie:

Onnen

Oplevering:

2016

Uitvoering:

Brands bouwgroep

Fotografie:

Ronald Zijlstra

De verbouw van de woonboerderij in Onnen is afgerond. Met respect voor het monumentale pand is het gebouw op een duurzame wijze getransformeerd tot een modern woonhuis.Het resultaat: een eigentijds, energie-neutraal en comfortabel woonhuis in een monumentale jas. De schuur is voor een groot deel bij het woonhuis betrokken en is vanuit verschillende plekken in de woning te zien. Een ingreep in de gevel van de schuur zorgt voor een verbinding met de tuin en brengt ook het nieuwe karakter van de boerderij naar voren: een ruime lichte woning.

verbinding met de tuin

Een lichtstraat in combinatie met strategisch geplaatste daklichten zorgt voor volop daglicht in de woning. Centraal in het monumentale voorhuis is een nieuwe ontvangsthal gesitueerd waar de nieuwe trap een centrale rol speelt in combinatie met de gerealiseerde vide.

licht in de woning

Vanuit de verschillende ruimtes is zicht op de prachtige schuur en ontstaan doorzichten door het huis. Zo worden alle leefruimtes met elkaar verbonden en kan vanuit de keuken de woning goed worden overzien.

zichtlijnen door de woning

Gerelateerde projecten

Dorpshuis Duivendrecht

Duivendrecht

Bulthuis Groningen

Groningen

Volksuniversiteit Amsterdam

Amsterdam

Boerderij Blaauw

Weiwerd