Duurzaam schuurhuis

Functie:

Wonen

Locatie:

De Spil, Dalen

Opdrachtgever:

Flim Bouwconsultancy

Oppervlakte:

200 m²

Oplevering:

2019

Fotografie:

Ronald Zijlstra

Aan de rand van Dalen wordt deze duurzame schuurwoning gerealiseerd. MINT Architecten maakte een ontwerp dat maximaal rekening houdt met de kwaliteiten van de plek en de ligging aan de cultuurhistorische es.

zicht vanaf de es

Een grote woonkeuken staat centraal in deze woning, hieromheen liggen compacte aan elkaar geschakelde leefruimtes. De informele 'achterom' die veelal wordt gebruikt heeft in dit plan speciale aandacht gekregen. 

De centrale woonkeuken

De woning is volledig opgetrokken uit een zwarte houten gevel. Dit zorgt voor een stoer en eigentijds beeld. De veranda en de grote glazen pui aan de zuidwestzijde zorgen voor een maximale beleving van het uitzicht en geven de woning een sculpturaal karakter.

een prettige veranda

In de woning zorgen lange zichtlijnen voor een ruim karakter en een prettige aaneenschakeling van de ruimtes. Daarnaast is er vanuit de woning een optimale beleving van het uitzicht. 

Zichtlijnen en licht zorgen voor een ruim karakter

Gerelateerde projecten

Het Groningse hof

Groningen

Transformatie Klokkenplas

Enschede

De Rots

Enschede

Poort van Coevorden

Coevorden