Dorpshuis Schoonoord

Functie:

Dorpshuis

Locatie:

Schoonoord

Opdrachtgever:

Gemeente Coevorden

Oplevering:

2013

Uitvoering:

Buursema Bouwbedrijf BV

Fotografie:

Mark secuur

De renovatie van het bestaande dorpshuis in Schoonoord is door MINT Architecten aangegrepen om ruimte in het gebouw te creeren. Een nieuwe invulling van de voorgevel brengt eenheid in het gebouw en een nieuwe gezamenlijke entree zorgt voor een herkenbaar en toegankelijk dorpshuis. Door intern het programma opnieuw in te delen ontstaat ruimte voor een nieuwe collectieve ruimte die plek biedt voor informele ontmoetingen en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

Een nieuw multifunctioneel hart

Het gebouw uit 1962 Is de basis voor de renovatie. De prachtige omgeving werd niet benut, het mooie landschap aan de achterzijde en de tuin rondom het gebouw werden niet betrokken bij het buurthuis. In het ontwerp zijn verschillende kleine ruimtes samengevoegd tot een open binnenplein. Door deze ontstane ruimte in te zetten als centraal multifunctioneel hart van het gebouw waar alle functies aan gekoppeld zijn ontstaat een nieuwe relatie met de omgeving en een collectieve ruimte voor alle organisaties van het dorpshuis.

zicht op de omgeving

Een collectieve entree geeft het gebouw een herkenbare en duidelijke ingang die de bezoekers direct naar de gemeenschappelijke ruimte leid. Samen met de fotopanelen in de voorgevel krijgt het dorpshuis zo een aantrekkelijk en eigentijds uiterlijk.

Herkenbare entree

Gerelateerde projecten

Tijdelijke transformatie OBA Osdorp

Amsterdam Osdorp

Kantoren Bakker groep

Coevorden

Transformatie Detakerk tot woningen

Enschede

Bibliotheek duivendrecht

Duivendrecht