De Maalderij

Functie:

Wonen

Locatie:

Waddinxveen

Opdrachtgever:

Rhynleve Vastgoed BV

Programma:

13 Woningen

Oppervlakte:

2160 m²

Fase:

Voorlopig Ontwerp

In Waddinxveen werkt MINT samen met Rhynleve vastgoed aan de herontwikkeling van een voormalige Maalderij langs de Gouwe. Het karakteristieke pand transformeert van een bedrijfspand naar een woongebouw met 13 woningen met een gezamelijke tuin.

Bron historische ansichtkaart: Historisch Genootschap Waddinxsveen.

Historische ansichtkaart

Bij deze transformatie is ingezet om de Maalderij in ere te herstellen. Om dit mogelijk te maken wordt een deel van de aanbouwen rondom het gebouw gesloopt en worden het ensemble van omringende gebouwen waar het pand zich mee vervlecht een nieuw passend karakter gegeven.

Een aaneenschakeling van gebouwen

In het complex zijn een groot aantal verschillende woningtypes te vinden. Zo zijn er appartementen rondom een gezamelijke tuin, maisonettes met ruime balkons maar ook grondgebonden stadswoningen over 4 lagen. Een deel van deze woningen heeft vanuit de woon en slaapkamers een spectaculair uitzicht over de Gouwe. 

Gerelateerde projecten

Duurzame Transformatie Woonboerderij

Onnen

Bulthuis Groningen

Groningen

Duurzaam schuurhuis

Dalen

Bibliotheek Bos en Lommer

Amsterdam